Subsidie zonnepanelen zakelijk

Actuele informatie?
Kijk voor informatie over de subsidieregelingen in 2023 op deze website: www.subsidie-zonnepanelen2023.nl

Zonnepanelen zijn een kostbare investering, maar het is makkelijk om hier toch een korting op te krijgen. De overheid heeft namelijk een aantal subsidie maatregelen die het voor jou als ondernemer aantrekkelijk maken om zonnepanelen aan te schaffen.

1) De kleinschaligheidsaftrek (KIA)

Doe je een zakelijke investering, dan kan je die voor een deel aftrekken bij de belastingaangifte. Hoeveel je mag aftrekken hangt af van de hoogte van de investering.

  • Investeren tot €2.300 euro? Je hebt dan geen kleinschaligheidsaftrek.
  • Investeren tussen €2.301 en €56.192 euro? Jouw kleinschaligheidsaftrek is dan 28%.
  • Investeren tussen €56.193 en €104.059 euro? Je hebt een kleinschaligheidsinvesteringsaftrek van €15.734 euro.
  • Investeren tussen €104.060 en €312.176 euro? Je hebt een kleinschaligheidsinvesteringsaftrek van €15.734 euro minus 7,56 procent van het gedeelte van jouw investering wat boven de €104.059 euro uit komt.

Deze informatie is overgenomen van de website van de Belastingdienst: KIA-regeling.

2) De energie investeringsaftrek (EIA)

Met zonnepanelen heb je recht op een investeringsaftrek van 55,5%. Maximaal mag je een bedrag van €750 euro per KW aftrekken. Dit is een subsidie met een totaalbedrag van €166 miljoen euro. Denk eraan dat je voor deze subsidie minimaal 85 zonnepanelen moet laten plaatsen. Meer over de EIA-regeling.

SDE+ 2022 subsidie voor grote projecten

Je kan als ondernemer in aanmerking komen voor de SDE+ subsidie. Deze wordt jaarlijks gegeven en is gebaseerd op basis van de hernieuwbare energie die je hebt opgewekt.

Een aanvraag kun je indienen als je gaat voor:

  • Hernieuwbare elektriciteit – Fotovoltaïsche zonnepanelen (zon-PV) met een vermogen van ≥ 15 kWp en een grootverbruikersaansluiting. Er zijn 2 categorieën:
    – Zon-PV met een piekvermogen ≥ 15 kWp en < 1 MWp
    – Zon-PV met een piekvermogen ≥ 1 MWp

Hier vind je meer informatie over de Zon SDE+ regeling.

Wat kosten jouw zonnepanelen?

Benader meerdere zonnepaneelbedrijven en vergelijk het aanbod in jouw regio. Door de prijzen van aanbieders naast elkaar te leggen kun je besparen op je aankoop.

Gratis en vrijblijvend vergelijken